Правила

HackVratsa е тридневно събитие за хора с интереси в областта на софтуерна разработка, онлайн предприемачество, информационни технологии и иновативни продукти. Целта на инициативата е да събере на едно място програмисти, дизайнери и предприемачи, които заедно да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване.

Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение с частично написан изходен код. В последния ден на хакатона – неделя 4 октомври от 16.00ч – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури.

Правила:
 1. Задължително е поне един човек от екипа да бъде програмист без значение на нивото и опита в областта на софтуерни разработки.
 2. Максималната бройка за участници е 50 човека.
 3. Максималната бройка на отборите е 20 отбора.
 4. За отбор се счита всеки отбор създаден в системата с брой на участници в затворения интервал [2, 5].
 5. Участник е всеки регистрирал се в системата, потвърдил регистрацията си през email и станал член в отбор.
 6. Не се допуска внасянето на алкохол на територията на ИТ центъра.
 7. Кодът ще се лицензира според MIT лиценза.
 8. Задължително е всеки отбор да има GitHub repository, в което да качва своя код, започвайки от официалния старт на хакатона, петък вечерта
 9. Работата по проектите стартира с началото на хакатона. Не се допуска участие с напълно или частично готови приложения, които са разработени преди хакатона.
 10. Приложенията, които не са завършени и нямат работеща функционалност, също се представят на финалния ден и се оценява потенциала им и проблема, който решават.
 11. Участниците под 18 годишна възраст задължително представят на откриването в петък попълнена декларация подписана от родител .
 12. Спонсорите и партньорите на събитието имат право да дават индивидуални награди на избрани от тях участници.